Υλικά για ένα καρβελάκι
500γρ (1 πακέτο)φαρινάπ
1 κουτί μπύρα (330 ml)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
Εκτέλεση
Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και κάνετε στη μέση μια λακουβίτσα, όπου ρίχνετε τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι. Προσθέτετε λίγο-λίγο τη μπύρα ζυμώνοντας ταυτόχρονα. Συνολικά ζυμώνετε για περίπου 10 λεπτά. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί να περίπου 1 ώρα. Ζυμώνετε ελαφρά σε σχήμα καρβελιού. Πασπαλίζετε με σουσάμι. Τοποθετείτε το καρβελάκι σε ταψί που έχετε λαδώσει καλά. Χαράζετε το καρβελάκι σε μερικές πλευρές για να μην ανοίξει από μόνο του. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά με 1 ώρα στον αέρα.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr