Πένες με βασιλικό και ελαιόλαδο

new3_604360_low.jpg
Υλικά

500γρ πένες ολικής αλέσεως
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα και μερικά ολόκληρα φύλλα για γαρνίρισμα
8 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε ραβδάκια
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας γούστερ σος (Worcestershire sauce)
2 κουταλιές της σούπας σέρι (ή ένα δυνατό γλυκό κρασί)
2 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη
τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τις στραγγίζετε και τις επαναφέρετε στην κατσαρόλα μαζί με μια κουταλιά ελαιόλαδο και το λιωμένο σκόρδο. Ανακατεύετε καλά και διατηρείτε τις πένες ζεστές.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτετε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα κρεμμύδια και την πιπεριά. Ανακατεύετε συνεχώς για να μην καεί το σκόρδο. Όταν η πιπεριά αρχίζει και μαλακώνει προσθέτετε τα υλικά για τη σος (γούστερ σος, σέρι, μαύρη ζάχαρη) και τον βασιλικό και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Σερβίρετε τη σάλτσα με τα κρεμμύδια πάνω στις ζεστές πένες. Γαρνίρετε με φύλα βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα.


Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr