Ομελέτα με κολοκυθάκια

new3_4595148_blog.jpg
Υλικά

3 μεγάλα κολοκυθάκια
2/3 φλιτζάνι αλεύρι
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
6 αυγά
4 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Πλένετε καλά τα κολοκυθάκια, τα κόβετε σε ροδέλες, τα αλευρώνετε και τα τινάζετε μέσα σε ένα τρυπητό για να διώξετε το περιττό αλεύρι.
Ζεσταίνετε το λάδι, κρατώντας στην άκρη 2 κουταλιές της σούπας, και σοτάρετε τα κολοκύθια για περίπου 10 λεπτά, γυρνώντας τα συχνά μέχρι να ψηθούν ομοιόμορφα. Όταν τα βγάλετε από το τηγάνι ακουμπήστε τα σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το οποίο ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, τοποθετήστε τα κολοκύθια σε μονή στρώση και βάλτε το στη φωτιά. Εντωμεταξύ, έχετε χτυπήσει τα αυγά με το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνετε με αυτό το μίγμα τα κολοκύθια. Μαγειρεύετε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η ομελέτα σας από τη μια πλευρά. Γυρίζετε προσεκτικά την ομελέτα και ψήνετε για άλλα 3-4 λεπτά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας την ομελέτα σας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr