Μυζηθρο…πουγκάκια αστροπαλίτικα!

new3_2813543_blog.jpg

Υλικά

½ φλιτζάνι μαργαρίνη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα χαμηλών λιπαρών
1 φλιτζάνι ζάχαρη  
3 αυγά
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό 
1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
3 βανίλιες
70γρ. φρέσκια μαγιά
ένα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 


Για τη γέμιση
½ κιλό μυζήθρα
λίγη ζάχαρη μαύρη και κανέλα

Για την επικάλυψη
αυγό
σουσάμι
 
Για το γαρνίρισμα
μέλι, κανέλα

Εκτέλεση

Σ’ ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε αρχικά τη μαργαρίνη με το λάδι να αφρατέψουν και στη συνέχεια ρίχνετε τη ζάχαρη, το γάλα και τα αυγά ένα-ένα να ομογενοποιηθούν. Έπειτα διαλύετε τη μαγιά καλά μέσα σε χλιαρό νερό, προσθέτετε το ούζο και το ρίχνετε στο μείγμα σας. Στο τέλος προσθέτετε το αλεύρι, αφού έχετε ανακατέψει μέσα σε αυτό τις βανίλιες και το μπέικιν.
Όταν ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει καλά 2 με 3 ώρες.
Στη συνέχεια είστε έτοιμη να πλάσετε! Παίρνετε λίγη ζύμη, την ανοίγετε σε μικρό στρογγυλό ζυμαράκι και βάζετε μέσα λίγη μυζήθρα την οποία έχετε ανακατέψει με την μαύρη ζάχαρη (η ποσότητα της ζάχαρης εξαρτάται από το πόσο γλυκά τα θέλετε, γι αυτό καλύτερα δοκιμάστε τη γέμιση πριν αρχίσετε να γεμίζετε) και την κανέλα. Κλείνετε την ζύμη σε σχήμα πουγκάκι και τα βάζετε στο ταψί που έχετε βουτυρώσει ελαφρά. Στο τέλος αλείφετε με αυγό και πασπαλίζετε με  λίγο σουσάμι από πάνω. Ψήνετε στους 200 βαθμούς και σερβίρετε με μέλι και κανέλα.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr