Υλικά
2 ¼ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ κουταλιού του γλυκού σόδα
1/3 κουταλιού του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι μαργαρίνη
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη ακατέργαστη
2 αυγά
4 βανίλιες
300γρ κουβερτούρα σε κομματάκια
1 φλιτζάνι χοντροκομμένοι ξηροί καρποί (κατά προτίμηση φουντούκια και αμύγδαλα ανάλατα)
Εκτέλεση
Ανακατεύετε αρχικά σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάτε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα πολύ αφράτο μίγμα. Προσθέτετε τα αυγά και τις βανίλιες και ξαναχτυπάτε για άλλα 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε το μίγμα με το αλεύρι σιγά-σιγά μέσα στο μίγμα, και συνεχίζετε να ανακατεύετε.
Κόβετε την κουβερτούρα σε πολύ-πολύ μικρά κομμάτια με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ή ακόμα καλύτερα με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικού πολυκόφτη. Προσοχή γιατί το αποτέλεσμα δεν πρέπει να είναι σκόνη σοκολάτας, αλλά κομμάτια σοκολάτας! Ομοίως με τους ξηρούς καρπούς, τους οποίους είτε θα χοντροκόψετε στον πολυκόφτη, ή θα σπάσετε με ένα γουδί. Αδειάζετε τη σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς μέσα στο μίγμα και ανακατεύετε για τελευταία φορά.
Στρώνετε σε ένα ταψί λαδόκολλα, και με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας αφήνετε ζύμη διάσπαρτα πάνω στο ταψί. Μην σας ανησυχεί που η ζύμη είναι αραιή, θα γίνουν πιο τραγανά από ότι κι αν έχετε δοκιμάσει μέχρι στιγμής! Φροντίστε επίσης να αφήσετε κενό ανάμεσα στα μπισκότα γιατί φουσκώνουν αρκετά κατά το ψήσιμο (διπλασιάζονται).
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο).