Υλικά
3 πακέτα σφολιατίνια (θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ)
2 φακελάκια κρέμα στιγμής (κρέμα ζαχαροπλαστικής ή κρέμα για μιλφέιγ)
6 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
250γρ (2 φλιτζάνια) κρέμα γάλακτος για σαντιγί
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
λίγη μαργαρίνη για άλειμμα
1 ½ φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ
Εκτέλεση
Αλείφετε ένα πυρέξ με λίγη μαργαρίνη light και αρχίζετε να στρώνετε τα σφολιατίνια. Φροντίστε να τα τοποθετήσετε έτσι ώστε να μην έχετε κενά, και σπάστε μερικά αν χρειαστεί προκειμένου να καλύψετε τρυπούλες. Ακολουθήστε τις οδηγίες παρασκευής της κρέμας στιγμής και αφού την παρασκευάσετε στρώστε τη μισή πάνω από τα σφολιατίνια. Πασπαλίστε με μισό φλιτζάνι αμύγδαλα, και ξαναστρώστε άλλη μια σειρά σφολιατίνια. Μετά ξαναστρώνετε την υπόλοιπη κρέμα, ξανά μισό φλιτζάνι αμύγδαλα και ξανά σφολιατίνια. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί. Απλώνετε μια στρώση σαντιγί πάνω από τα σφολιατίνια, και τρίβετε, με το χέρι, λίγα σφολιατίνια από αυτά που θα έχουν περισσέψει και πασπαλίζετε την επιφάνεια. Τελειώνετε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και αμύγδαλα. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε.
Για να κάνετε το γλυκό σας ακόμα πιο δροσερό: Κόψτε αρκετές φρέσκες φράουλες και ανακατέψτε τις μέσα στην κρέμα. Κρατήστε μερικές για να στολίσετε το γλυκό σας.