Υλικά για 8 άτομα
8 μεγάλα φύλλα λαζάνια (περίπου 250γρ)
3 φλιτζάνια τυρί cottage
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
5 κουταλιές της σούπας φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα ντοματάκια
2/3 φλιτζανιού ζωμός κοτόπουλου
3 φλιτζάνια τυρί cottage
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
5 κουταλιές της σούπας φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα ντοματάκια
2/3 φλιτζανιού ζωμός κοτόπουλου
1-2 κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη λιωμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, λίγη ζάχαρη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάλτε τα λαζάνια να βράσουν σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που έχετε αλατίσει. Αφήστε τα για 6 λεπτά ανακατεύοντας τα ανά τακτά διαστήματα. Σουρώστε τα. Ανακατέψτε το τυρί cottage, το σκόρδο, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ. Βάλτε τις ντομάτες με το ζωμό και λίγη ζάχαρη σε μια μεσαία κατσαρόλα και βράστε σε μέτρια φωτιά.
Αλείψτε ένα μικρό πυρέξ με μαργαρίνη και απλώστε στον πάτο το ¼ από τη σάλτσα ντομάτας. Βάλτε από πάνω τα μισά λαζάνια, απλώστε το μίγμα τυριού, ρίξτε ξανά σάλτσα ντομάτας, σκεπάστε με τα υπόλοιπα λαζάνια και ρίξτε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα (καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του πυρέξ). Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Καλύψτε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και μαγειρέψτε για 20 λεπτά.
Αλείψτε ένα μικρό πυρέξ με μαργαρίνη και απλώστε στον πάτο το ¼ από τη σάλτσα ντομάτας. Βάλτε από πάνω τα μισά λαζάνια, απλώστε το μίγμα τυριού, ρίξτε ξανά σάλτσα ντομάτας, σκεπάστε με τα υπόλοιπα λαζάνια και ρίξτε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα (καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του πυρέξ). Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Καλύψτε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και μαγειρέψτε για 20 λεπτά.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr