περίπου 30 μικρές στρογγυλές πατατούλες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη light
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 φλιτζάνι άνηθο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάζετε τις πατάτες σε μια λεκάνη με νερό και τις αφήνετε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, με ένα καθαρό σφουγγαράκι τις τρίβετε καλά ώστε να φύγει όλο το χώμα από τη φλούδα τους, και τις πλένετε πολύ καλά με άφθονο νερό. Βάζετε τις πατάτες και πάλι σε μια μεγάλη λεκάνη και ρίχνετε αρχικά το ελαιόλαδο και ανακατεύετε, και στη συνέχεια όλα τα μυρωδικά εκτός από τον φρέσκο άνηθο. Ανακατεύετε καλά να πάνε τα υλικά παντού σε όλες τις πατάτες. Τέλος τις αδειάζετε σ’ ένα μεγάλο ταψί που να χωράνε ίσα-ίσα απλωμένες. Αδειάζετε στο ταψί το λευκό κρασί, κόβετε τη μαργαρίνη σε μικρά κομματάκια και τη σκορπίζετε παντού. Ψήνετε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς και μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινες. Τις σερβίρετε σε πιατέλα πασπαλίζοντας τες με ψιλοκομμένο άνηθο.