Υλικά
2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά χτυπημένα καλά
1 ½ φλιτζάνι φέτα τριμμένη στο χέρι
1 φλιτζάνι γιαούρτι 2%
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι γάλα 1%
1 κόκκινη πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ½ φλιτζάνι λουκάνικο γαλοπούλας κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
Λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τα χτυπημένα αυγά και προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός από τα αλεύρια και ανακατεύετε καλά. Στο τέλος προσθέτετε τα αλεύρια και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε και πάλι καλά μέχρι να έχετε ένα χυλό, όχι πολύ αραιό όμως.
Βάζετε το χυλό σε μία φόρμα για κέικ την οποία έχετε αλείψει καλά με ελαιόλαδο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Όταν βγάλετε το κέικ από τη φόρμα και όσο είναι ακόμα ζεστό ρίξτε λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί στο πάνω μέρος και αφήστε το κέικ στο ζεστό φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί. Είναι ένα κέικ κατάλληλο για γιορτινά τραπέζια, με πολύ γιορτινή εμφάνιση!
Βάζετε το χυλό σε μία φόρμα για κέικ την οποία έχετε αλείψει καλά με ελαιόλαδο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Όταν βγάλετε το κέικ από τη φόρμα και όσο είναι ακόμα ζεστό ρίξτε λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί στο πάνω μέρος και αφήστε το κέικ στο ζεστό φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί. Είναι ένα κέικ κατάλληλο για γιορτινά τραπέζια, με πολύ γιορτινή εμφάνιση!
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr