Χοιρινό ψητό με γάλα

new_5239027_blog.jpg
Υλικά για 4-6 άτομα

1 κιλό καρέ από χοιρινό (κόντρα χωρίς κόκαλο)
3 κουταλιές μαργαρίνη βιτάμ
φρέσκο γάλα
αλάτι, πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα
1 κιλό καταψυγμένο σπανάκι (άκοπο)
τριμμένη παρμεζάνα
μαργαρίνη
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Πασπαλίστε το κρέας με αρκετό αλάτι και πιπέρι από το προηγούμενο βράδυ. Ξεπαγώστε το σπανάκι.
Λιώστε τη μαργαρίνη βιτάμ σε μια κατσαρόλα (ανάλογου μεγέθους με το κρέας) και ροδίστε το κρέας γύρω-γύρω. Σκεπάστε το με το γάλα και βράστε το σε πολύ χαμηλή φωτιά και με το σκεύος σκεπασμένο. Αν χρειάζεται, προσθέστε ακόμη λίγο ζεστό γάλα. Στο τέλος του μαγειρέματος το γάλα πρέπει να είναι σαν ροδοκόκκινη κρέμα.
Ζεματίστε το σπανάκι σε λίγο νερό. Ρίξτε το σ’ ένα τηγάνι, προσθέστε 2 κουταλιές μαργαρίνη βιτάμ, αλάτι και πιπέρι και σοτάρετέ το μερικά λεπτά. Κατεβάστε το από τη φωτιά και ανακατέψτε το με 1 κουταλιά παρμεζάνα. Όταν κρυώσει, βουτυρώστε ένα πυρίμαχο σκεύος, απλώστε το σπανάκι, σκορπίστε πάνω λίγο ψιλοκομμένη μαργαρίνη και 3 κουταλιές παρμεζάνα και γκρατινάρετε το σπανάκι για μερικά λεπτά.
Κόψτε το κρέας σε φέτες και σερβίρετέ το ζεστό με τη σάλτσα του και το σπανάκι.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr