Υλικά για 4 άτομα
700γρ. φιλέτο ξιφία
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
χυμός 1 λεμονιού
ξύσμα ενός λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
αλάτι, κόκκοι από διάφορα πιπέρια, δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Αφού πλύνετε καλά τα φιλέτα του ξιφία, αφήνετε να στεγνώσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Βάλτε τα φιλέτα ψαριού σε ένα ταψί. Ραντίστε το ψάρι με τη μαρινάδα και αφήστε το στο ψυγείο για καμιά ώρα. Ψήστε για περίπου 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Σερβίρετε βάζοντας μερικά φυλλαράκια από δεντρολίβανο πάνω σε κάθε φιλέτο ψαριού και λίγους κόκκους από πολύχρωμα πιπέρια! Συνοδέψτε με δροσερή πράσινη σαλάτα με φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο!
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr