Για τη ζύμη
1 πακέτο φαρινάπ
200γρ μαργαρίνη
1 γιαούρτι (200γρ) στραγγιστό
1 αυγό
λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη
1 αυγό για να τα αλείψετε
Για τη γέμιση:
200γρ φέτα
200γρ ανθότυρο ή μυζήθρα γλυκιά
2 αυγά
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε σε μια λεκανίτσα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνετε καλά μέχρι να έχετε μια μαλακή κι ελαστική ζύμη.
Φτιάχνετε τη γέμιση τρίβοντας με το χέρι όλα τα τυριά, προσθέτετε στη συνέχεια τα αυγά και αρκετό πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Παίρνετε τη ζύμη, τη χωρίζετε σε περίπου 4 ίσα μέρη και φτιάχνετε 4 μπάλες ζύμης, τις οποίες ανοίγετε σε φύλλα, όχι πολύ λεπτά. Με ένα ποτήρι κόβετε κυκλικά το ζυμάρι, βάζετε στο κέντρο κάθε κυκλικού δίσκου μια κουταλιά γέμιση, βρέχετε την άκρη της ζύμης και διπλώνετε να σχηματιστεί ένα μισοφέγγαρο. Πατάτε την άκρη με ένα πιρούνι για να κλείσει καλά, ενώ ταυτόχρονα κάνετε και σχέδιο στο τελείωμα.
Τοποθετείται τα τυροπιτάκια σε ταψί που έχετε αλείψει με ελαιόλαδο, τα αλείφετε με αυγό και ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αν έχετε, μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγο σουσάμι πριν τα τοποθετήσετε στο φούρνο.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr