Υλικά
3 κρόκους αυγών
120γρ ζάχαρη
180γρ mascarpone
300ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί
3 κουταλιές σούπας λικέρ καφέ (πχ Κahlua)
500ml δυνατό καφέ φίλτρου κρύο
35-40 μπισκότα σαβουαγιάρ
κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Προσθέτουμε το τυρί mascarpone και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε αφράτη σαντιγί και την προσθέτουμε στο μείγμα του mascarpone, ανακατεύοντας απαλά.
Στη βάση οβάλ ταψιού περίπου 35εκ. βάζουμε μια λεπτή στρώση από το μείγμα.
Αναμειγνύουμε το λικέρ με τον κρύο καφέ. Βουτάμε μέσα τα σαβουαγιάρ και τα κρατάμε να στραγγίξουν. Τα στρώνουμε κολλητά μεταξύ τους στη βάση του ταψιού. Αν χρειαστεί, κόβουμε μπισκότα για να καλύψουμε τυχόν κενά.
Σκεπάζουμε με μια καλή στρώση κρέμας και από πάνω στρώνουμε πάλι μπισκότα, βάζοντάς τα σταυρωτά σε σχέση με τα πρώτα.
Συνεχίσουμε έτσι και τελειώνουμε με μια στρώση κρέμας, που θα τη στρώσουμε καλά για να είναι ομαλή η επιφάνεια και βάζουμε στο ψυγείο.
Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με άφθονο κακάο.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε αφράτη σαντιγί και την προσθέτουμε στο μείγμα του mascarpone, ανακατεύοντας απαλά.
Στη βάση οβάλ ταψιού περίπου 35εκ. βάζουμε μια λεπτή στρώση από το μείγμα.
Αναμειγνύουμε το λικέρ με τον κρύο καφέ. Βουτάμε μέσα τα σαβουαγιάρ και τα κρατάμε να στραγγίξουν. Τα στρώνουμε κολλητά μεταξύ τους στη βάση του ταψιού. Αν χρειαστεί, κόβουμε μπισκότα για να καλύψουμε τυχόν κενά.
Σκεπάζουμε με μια καλή στρώση κρέμας και από πάνω στρώνουμε πάλι μπισκότα, βάζοντάς τα σταυρωτά σε σχέση με τα πρώτα.
Συνεχίσουμε έτσι και τελειώνουμε με μια στρώση κρέμας, που θα τη στρώσουμε καλά για να είναι ομαλή η επιφάνεια και βάζουμε στο ψυγείο.
Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με άφθονο κακάο.
Πηγή: sintagespareas.gr