500γρ σπαγγέτι
500γρ αποφλοιωμένα ντοματάκια
2 κουταλιές κάππαρη
100γρ μαύρες ελιές
2 σκελίδες σκόρδο
4 φιλέτα αντσούγιας στο λάδι
1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα ή 1 κουταλάκι ταμπάσκο
2 κουταλιές μαϊντανό
λάδι, αλάτι
Ζεστένετε άφθονο αλατισμένο νερό για τα ζυμαρικά. Κόψτε τα ντοματάκια σε 4 κομμάτια. Ξεπλύνετε την κάππαρη και στύψτε τη με τα χέρια σας. Κοπανίστε ελαφρά το σκόρδα και την πιπερίτσα. Ψιλοκόψτε τις αντσούγιες και το μαϊντανό. Κόψτε τις ελιές κατά μήκος σε λωρίδες.
Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι ρίξτε 4 κουταλιές λάδι με το σκόρδο ελαφρά κοπανισμένο και σοτάρετέ το. Αφαιρέστε το πριν πάρει χρώμα και ρίξτε στο τηγάνι τα ντοματάκια, την κάππαρη, τις ελιές και τις αντσούγιες. Βράστε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Ρίξτε τα ζυμαρικά στο νερό που βράζει και βράστε τα aΙ dente. Στραγγίστε τα, ρίξτε τα στο τηγάνι, προσθέστε την πιπερίτσα, το μαϊντανό, 2-3 κουταλιές λάδι, ανακατέψτε, σοτάρετε για 1 λεπτό και σερβίρετε αμέσως. Αν n σάλτσα είναι πηχτή, βάλτε στην άκρη λίγο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών και, όταν σοτάρετε τα ζυμαρικά, προσθέστε το.