Υλικά για 10-12 άτομα
2 κουταλάκια του γλυκού κρέμα καρύδας
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ψαριού
χυμός από 1 λάιμ
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 μικρή ψιλοκομμένη κόκκινη καυτερή πιπεριά (τσίλι)
500γρ γαρίδες μεσαίου μεγέθους
¼ πεπόνι
1 φλιτζάνι μουστάρδα απαλή
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε την κρέμα καρύδας, τη σάλτσα ψαριού, το σησεμέλαιο, το χυμό λάιμ, το σχοινόπρασο, το βασιλικό και το τσίλι.
Βράζετε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα. Τις στραγγίζετε και τις ρίχνετε στο μπολ με το μίγμα που ετοιμάσατε πριν. Σκεπάζετε με μεμβράνη και βάζετε το μπολ στο ψυγείο για περίπου 8 ώρες να μαριναριστούν. Κόβετε το πεπόνι σε μικρά κομμάτια και φτιάχνετε σουβλάκια περνώντας εναλλάξ κομμάτια πεπόνι, γαρίδες και πιπεριές.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr