Υλικά για 4 άτομα
2 μεγάλες και χοντρές μελιτζάνες
8 φέτες μοτσαρέλα (περίπου 1εκ. η κάθε μία)
3 μεγάλες ντομάτες
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
οδοντογλυφίδες
8 φύλλα δυόσμου ή λίγα φύλλα βασιλικού
Πλένετε τις ντομάτες και τις μελιτζάνες, τις σκουπίζετε καλά και τις κόβετε σε ροδέλες πάχους περίπου 2εκ.
Βάζετε τις φέτες μελιτζάνας σε ένα μεγάλο μπολ, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε για περίπου 30 λεπτά.
Στη συνέχεια τις ξεπλένετε με νερό, τις στεγνώνετε και τις αλείφετε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Τις τοποθετείτε πάνω στη σχάρα της κουζίνας, ή για μεγαλύτερη ευκολία σε μια τοστιέρα και τις αφήνετε να ψηθούν από την κάθε πλευρά για περίπου 3-4 λεπτά. Το ίδιο κάνετε για τις φέτες ντομάτας.
Βάζετε τις φέτες της μοτσαρέλας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθούν για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Για να σερβίρετε, τοποθετείτε στη βάση κάθε πιάτου 2 φέτες μελιτζάνας, από πάνω από μία φέτα ντομάτας και μία φέτα μοτσαρέλας, αλατοπιπερώνετε και τελειώνετε τοποθετώντας άλλη μια φέτα μελιτζάνας πάνω από το κάθε σαντουιτσάκι.
Περνάτε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο κάθε μικρού σάντουιτς και καρφώνετε στο πάνω μέρος ένα φύλλο δυόσμου ή λίγα φύλλα βασιλικού. Ραντίζετε με ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο το κάθε σαντουιτσάκι.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr