Υλικά για 4 άτομα
½ κιλό πένες ολικής αλέσεως
10 φέτες ζαμπόν για τοστ ΝΙΚΑΣ Viveur
8 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
1 φλιτζάνι λιαστές τομάτες
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ φλιτζάνι κάπαρη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
σκόρδο σε σκόνη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
½ κιλό πένες ολικής αλέσεως
10 φέτες ζαμπόν για τοστ ΝΙΚΑΣ Viveur
8 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
1 φλιτζάνι λιαστές τομάτες
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ φλιτζάνι κάπαρη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
σκόρδο σε σκόνη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τις πένες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνετε. Τις βάζετε σε ένα γυάλινο μεγάλο μπολ και προσθέτετε το ζαμπόν κομμένο σε λεπτές λωρίδες, το καλαμπόκι, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την κάπαρη, το ελαιόλαδο, το σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Αφήστε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα |
Ενέργεια: 310 Kcal |
Πρωτεΐνες: 16,10 gr |
Υδατάνθρακες: 46,94 gr |
Εκ των οποίων σάκχαρα: 7,11 gr |
Φυτικές Ίνες: 8,49 gr |
Λιπαρά: 8,99 gr |
Εκ των οποίων κορεσμένα: 1,49 gr |
Νάτριο: 845 mgr |