Υλικά για 6 άτομα
6 μέτριες πατάτες
500γρ αντίδια ψιλοκομμένα
3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 φλιτζάνια γάλα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και τις λιώνετε στο μπλέντερ (ή σε μύλο λαχανικών ή με ένα πιρούνι). Τις ξαναβάζετε στην κατσαρόλα. Εντωμεταξύ έχετε βάλει σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι το μπέικον μαζί με το ελαιόλαδο και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε τα αντίδια και τα αφήνετε να ψηθούν όλα μαζί για περίπου 5-7 λεπτά. Ρίχνετε το περιεχόμενο του τηγανιού μέσα στην κατσαρόλα με τις πατάτες. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγο γάλα. Ανάβετε και πάλι το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά, συνεχίζετε να ρίχνετε λίγο-λίγο το γάλα και ανακατεύετε. Αφήνετε να πάρει ο πουρές σας μια βράση. Σερβίρεται ζεστός.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr