4 πίτες για σουβλάκι (διαμέτρου περίπου 16cm)
4 κουταλάκια του γλυκού κέτσαπ
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
4 φέτες ζαμπόν για τοστ ΝΙΚΑΣ Viveur
12 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών
½ φρέσκια ντομάτα κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες
½ πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες
πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο
Εκτέλεση
Αλείφετε ένα ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο και βάζετε τις πίτες, τις οποίες έχετε ραντίσει με λίγες σταγόνες νερού (σε περίπτωση που τις είχατε στην κατάψυξη τις αφήνετε να ξεπαγώσουν καλά, και για πιο γρήγορα τις βάζετε για 3 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο).
Ανακατεύετε σε ένα μικρό μπολάκι την κέτσαπ και το ελαιόλαδο και αλείφετε τις πίτες με τη σάλτσα. Πασπαλίζετε τις πίτες με λίγο δυόσμο και ρίγανη. Τοποθετείτε πάνω στο κάθε πιτσάκι μια φέτα ζαμπόν για τοστ ΝΙΚΑΣ Viveur. Πασπαλίζετε το κάθε πιτσάκι με 3 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών. Γαρνίρετε με 3-4 φέτες ντομάτας και λίγες ροδέλες πιπεριάς το κάθε πιτσάκι και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα |
Ενέργεια: 352 Kcal |
Πρωτεΐνες: 18,99 gr |
Υδατάνθρακες: 37 gr |
Εκ των οποίων σάκχαρα: 2,58 gr |
Φυτικές Ίνες: 1,77 gr |
Λιπαρά:14,04 gr |
Εκ των οποίων κορεσμένα: 7,86 gr |
Νάτριο: 788,75 mgr |