Μύδια αχνιστά

new_5446851_blog.jpg

Υλικά για 2 άτομα

1 κιλό μύδια
3 μέτρια κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας λάδι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
 

Εκτέλεση
 
Πλένετε προσεχτικά τα μύδια και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν. Προσοχή: Αν κάποια είναι ανοιχτά και δεν κλείνουν πρέπει να τα πετάξετε. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα ψιλοκόβετε.
Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα. Ρίχνετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατεύετε. Προσθέτετε τα μύδια και μετά από λίγο σβήνετε με το κρασί. Χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς στο μισό , σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να «αχνιστούν» για 8 λεπτά περίπου, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια (όσα δεν ανοίξουν τα πετάτε).

Βγάζετε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνετε. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr