Μηλόπιτα (κέικ μήλου)

new_mhlopita.jpg
Υλικά

2/3 φλιτζανιού μαργαρίνη
9 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
500γρ μήλα
2 κουταλιές της σούπας ρούμι
50γρ ζελέ της αρεσκείας σας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζετε στο μίξερ τη μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη να χτυπηθούν καλά μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Στη συνέχεια ρίχνετε τα αυγά, τη βανίλια, το μπέικιν και το αλεύρι μία-μία κουταλιά. Η ζύμη είναι έτοιμη.
Απλώνετε τη μισή ζύμη σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ. Απλώνετε από πάνω λεπτές φέτες μήλου, στη συνέχεια σκεπάζετε με την υπόλοιπη μισή ζύμη και ξανακάνετε από πάνω άλλη μια στρώση από φέτες μήλου.
Βάζετε τη φόρμα στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όταν τη βγάλετε, ραντίζετε με το ρούμι και γυαλίζετε την επιφάνεια με λίγο ζελέ.