Υλικά για 4 άτομα
4 λυθρίνια μέτρια
20 μαύρες ελιές
3 φιλέτα αντσούγιας
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για να τα συνοδεύσετε:
3 κολοκυθάκια τριμμένα
1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας σπόροι κόλιανδρου
1 μπολ μαρούλι πλυμένο και κομμένο
1 μπολ αντράκλα πλυμένη και κομμένη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και ξεπλένετε τα λυθρίνια. Βάζετε στο μπλέντερ τα φιλέτα αντσούγιας με το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις ελιές χωρίς κουκούτσι, το μαϊντανό και τα χτυπάτε για 3 λεπτά. Βάζετε σε ένα ταψί τα λυθρίνια, αλατοπιπερώνετε, τα περιχύνετε με το μίγμα της ταπενάντ (μίγμα αντσούγιας) και τα ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζετε το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και τα τριμμένα κολοκυθάκια και τα αφήνετε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το σκόρδο, τον κόλιανδρο, την αντράκλα, το μαρούλι, αλάτι, πιπέρι και ένα φλιτζάνι νερό. Τα ψήνετε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Συνοδέψτε με αυτό το μίγμα τα ψάρια σας.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr