Κρεμμυδόσουπα

new_3535949_blog.jpg

Υλικά για 6 άτομα

6-7 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη light
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 λίτρα ζεστός ζωμός λαχανικών
αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα
1 μπαγκέτα
λίγο ελαιόλαδο
λίγο σκόρδο σε σκόνη
200γρ γραβιέρα τριμμένη
λίγο φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Βάζετε στην κατσαρόλα τη μαργαρίνη και όταν ζεσταθεί λίγο, ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε ανακατεύοντας. Πρέπει να γίνουν διαφανή και να μαλακώσουν χωρίς να ροδίσουν. Στη συνέχεια, πασπαλίζετε με το αλεύρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας διαρκώς. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ζωμό βραστό. Μπορείτε αν θέλετε να μην το ρίξετε όλο από την αρχή και να κρατήσετε λίγο για το τέλος ώστε να ρυθμίσετε την πυκνότητα της σούπας. Αφήνετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Αν θέλετε μια πιο βελούδινη σούπα, μπορείτε μόλις τελειώσετε το μαγείρεμα να την περάσετε στο μπλέντερ.
Για να σερβίρετε: Κόβετε μια μπαγκέτα σε 3-4 μεγάλα κομμάτια και στη συνέχεια κόβετε το κάθε κομμάτι στη μέση κατά μήκος. Απλώνετε τα κομμάτια σε ένα ταψί, τα ραντίζουμε με ελάχιστο λάδι, πασπαλίζετε με λίγο σκόρδο σε σκόνη και τα βάζετε στο φούρνο να στεγνώσουν καλά, να γίνουν σαν φρυγανιές.
Όταν όλα είναι έτοιμα για σερβίρισμα, βάζετε λίγη τριμμένη γραβιέρα πάνω στις ψημένες φέτες του ψωμιού και τις βάζετε στο γκριλ για 2-3 λεπτά ώστε να λιώσει το τυρί. Βάζετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα, πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύετε με τις φέτες με το λιωμένο τυρί.


Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr