Κουνουπίδι ογκρατέν με ομελέτα

new_3834107a_blog.jpg

 Υλικά για 4 άτομα

1 μέτριο κουνουπίδι
1 λεμόνι
4 αυγά
4 φέτες έμενταλ (για τοστ)
4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
4 κουταλιές τριμμένο έμενταλ
μαργαρίνη βιτάμ
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεστάνετε αλατισμένο νερό. Καθαρίστε το κουνουπίδι αφαιρώντας όλα τα φύλλα. Χωρίστε τις κορυφές μία-μία και αφαιρέστε τα σκληρά κοτσάνια. Πλύνετε τις κορυφές, ρίξτε τες σε καυτό νερό με 2-3 φέτες λεμονιού. Αφήστε τες μέχρι να βράσουν, προσέχοντας όμως να μη λιώσουν. Στο μεταξύ λιώστε μερικές κουταλιές μαργαρίνη βιτάμ. Στραγγίστε τις κορυφές.
Χτυπήστε τα αυγά ένα-ένα με λίγο αλάτι και πιπέρι και ετοιμάστε 4 ομελέτες, τηγανίζοντάς τες με λίγο ελαιόλαδο ή μαργαρίνη σ’ ένα μικρό τηγάνι. Αλείψτε με μαργαρίνη ένα πυρίμαχο σκεύος, βάλτε 1 φέτα έμενταλ επάνω σε κάθε ομελέτα, διπλώστε τες και τοποθετήστε τες ως βάση στο πυρίμαχο.
Μοιράστε τις κορυφές κουνουπιδιού πάνω στις ομελέτες, περιχύστε τες με 1 κουταλάκι λιωμένη μαργαρίνη, πασπαλίστε τις με την παρμεζάνα, το έμε¬νταλ και πιπέρι. Βάλτε το πυρίμαχο σε δυνατό γκριλ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού και σερβίρετε αμέσως.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr