Υλικά για 6 άτομα
1 μεγάλη κίτρινη κολοκύθα ή 1 κιλό κολοκυθάκια
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
250γρ τυρί φέτα τριμμένο
3 αυγά
½ κιλό φύλλο κρούστας
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι να μαραθεί. Τρίβετε στο χοντρό μέρος του τρίφτη το κολοκύθι και το ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να απορροφηθούν τα υγρά (περίπου 10 λεπτά) ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα. Βγάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον άνηθο και το δυόσμο, τα αυγά χτυπημένα και την τριμμένη φέτα και ανακατεύετε.
Σε ένα ταψί που έχετε λαδώσει καλά στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστα τα οποία είναι επίσης λαδωμένα, ρίχνετε τη γέμιση και καλύπτετε με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα κρούστας. Χαράζετε τα φύλλα με ένα μαχαίρι σε σχήμα ρόμβου και ψήνετε για περίπου 40-45 λεπτά στους 160 βαθμούς.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr