Κολοκυθάκια γεμιστά με τυριά και τριμμένα λαχανικά

new_5227299_blog.jpg
Υλικά

2 κιλά κολοκυθάκια
½ φλιτζάνι λάδι
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών
1 φλιτζάνι ανθότυρο τριμμένο
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ
1 φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια καρότο τριμμένο στο χοντρό μέρος του τρίφτη
2 αυγά
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλύνετε τα κολοκυθάκια, κόψτε τα στη μέση κατά μήκος και αδειάστε τα από τη σάρκα τους. Τρίψτε τη σάρκα που αδειάσατε στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε για λίγο τα 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια και ρίξτε την ψίχα από τα κολοκυθάκια. Συνεχίστε να σοτάρετε ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίξτε το κορν φλάουερ διαλυμένο στο γάλα. Χαμηλώστε την φωτιά και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το μαϊντανό και τα τυριά και κατεβάστε από τη φωτιά. Βάλτε αλάτι, πιπέρι και, αφού κρυώσει λίγο το μίγμα, προσθέστε τα αυγά χτυπημένα. Γεμίστε με το μίγμα αυτό τα κολοκυθάκια.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο το  3ο ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το τριμμένο καρότο. Μόλις μαραθούν καλά τα βγάζετε και γαρνίρετε με αυτό το μίγμα τα κολοκυθάκια σας. Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr