½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
1 αυγό
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 φέτες ψωμί τρίμμα (χωρίς την κόρα)
1 ποτήρι αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί, το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το αυγό. Προσθέτουμε λίγο νερό και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Τα πλάθουμε σε μικρά στρογγυλά μπαλάκια και τα πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, τοποθετούμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Σημείωση
Για να γίνουν τα κεφτεδάκια πιο αφράτα και αρωματικά μπορείτε να ρίξετε στη ζύμη λίγο κονιάκ ή ούζο.
Το ψωμί να είναι κατά προτίμηση μπαγιάτικο (το βάζουμε πρώτα σε ένα μπολ με νερό για να μαλακώσει και μετά το στύβουμε καλά).