Κατσικάκι σοτέ σκορδάτο

katsikakisoteskordato.jpg
Yλικά για 6 άτομα
 
1 κιλό κατσίκι (μπούτι χωρίς κόκαλο)
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι
 

 

 

Εκτέλεση 
 
Σε μια κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια βάλτε το κατσικάκι κομμένο σε μικρά κομμάτια και αφήστε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές (ανακατεύοντας). Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό και το αφήνετε να σιγοβράσει. Προσθέτετε νερό όποτε χρειαστεί. Αφήνετε για περίπου 1 ½ ώρα να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Προς το τέλος βγάζετε το καπάκι και αφήνετε να εξατμιστεί το περισσότερο νερό και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.
Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται τέλεια με χωριάτικες χυλοπίτες και μυζήθρα. 
 
 
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr