Γλυκιά πίτα με βλήτα

glykiapitamevlhta.jpg
 

Υλικά για 8 άτομα

1 κιλό βλήτα ψιλοκομμένα
3 αυγά
4 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
½ φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
4 κουταλιές της σούπας κουκουναρόσπορο
½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 μήλα
αλάτι, πιπέρι

Για τη ζύμη

500γρ αλεύρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 αυγά
1 ποτήρι νερό
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    
Εκτέλεση

Φτιάχνετε τη ζύμη βάζοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, τα αυγά, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι και ζυμώνετε ρίχνοντας λίγο-λίγο το νερό ώσπου να έχετε μια λεία ζύμη. Την αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου σκεπασμένη με μια πετσέτα.
Για τη γέμιση: Βάζετε τα βλήτα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε τα δυο αυγά χτυπημένα, τις σταφίδες, τη ζάχαρη, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε καλά.
Ανοίγετε τη ζύμη σε δύο φύλλα. Αλείφετε ένα μέτριο στρογγυλό ταψί με ελαιόλαδο και στρώνετε το ένα φύλλο. Ρίχνετε τη γέμιση με τα βλήτα και καλύπτετε το επάνω μέρος με φέτες από μήλα (κυκλικά). Καλύπτετε με το άλλο φύλλο (προσέχοντας να κλείσει καλά γύρω-γύρω). Αλείφετε με τον κρόκο ενός αυγού και ψήνετε για περίπου 1 ώρα στους 160 βαθμούς. Η πίτα σερβίρεται χλιαρή.  

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr