Υλικά
1 κιλό γαύρο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
3 φρέσκιες μεγάλες τομάτες κομμένες σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια αφαιρώντας τα εντόσθια και τα κεφάλια. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν πολύ καλά σε ένα σουρωτήρι.
Τα αλατίζουμε, τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί μαζί με το σκόρδο. Στη συνέχεια βάζουμε τις φέτες τομάτας πάνω από τα ψάρια, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλατοπίπερο, ρίγανη, μαϊντανό και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά.
Σερβίρουμε τα ψάρια ζεστά.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr