Υλικά για 4 άτομα
4 φιλέτα μοσχαρίσιο συκώτι περίπου 200γρ το καθένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μαϊντανός ψιλοκομμένος
Για τη σος κρασιού
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρη ζάχαρη
χυμός ενός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα απαλή
Εκτέλεση
Αλείψτε τα φιλέτα συκωτιού με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε καλά, προσθέστε ρίγανη και ψήστε για περίπου 30 λεπτά σε σχάρα, στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι.
Βάλτε όλα τα υλικά για τη σος κρασιού σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ανακατέψτε καλά και αφήστε μέχρι να πάρουν μια βράση.
Σερβίρετε βάζοντας το συκώτι κι από πάνω τη σος κρασιού. Τελειώστε πασπαλίζοντας με λίγο φρέσκο, ψιλοκομμένο δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr