Υλικά
500 γρ. (και όσο πάρει)αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
220 ml χυμό πορτοκάλι
150 ml Παρθένο Σησαμέλαιο
100 γρ. ζάχαρη
40 ml κονιάκ
1 κουταλάκι κανελο-γαρύφαλλο τριμμένο
1 κουταλάκι σόδα
Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο
Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το σησαμέλαιο, μέχρι ν’ αφρατέψουν. Προσθέτουμε το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια το αλεύρι με την σόδα και το κανελογαρύφαλο και ανακατεύουμε απαλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες muffin. Με σύριγγα ζαχαροπλαστικής γεμίζουμε τα muffin, λίγο κάτω από την επιφάνειά τους, με ταχίνι με πορτοκάλι ή ταχίνι με κακάο και τα ψήνουμε αμέσως για 25-30 λεπτά στους 170-180 °C. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.