Μπιφτέκια με σος γιαουρτιού

mpiftekimegiaourti.jpg

Υλικά για 4 άτομα

500γρ μοσχαρίσιος κιμάς
100γρ χοιρινός κιμάς
1 μεγάλο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
αλάτι, πιπέρι, κύμινο

Για της σος γιαουρτιού:

2 κεσεδάκια γιαούρτι της αρεσκείας σας
1 μεγάλη ντομάτα πολύ ψιλοκομμένη και στραγγισμένη
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι, λίγο σκόρδο σε σκόνη, ελάχιστο κύμινο

Εκτέλεση

Αναμιγνύω όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια, ζυμώνω καλά και αφήνω τη ζύμη στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Πλάθω τα μπιφτέκια και τα τοποθετώ στο φούρνο σε ένα ταψάκι, το οποίο έχω αλείψει με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Ψήνω στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, τα γυρνάω και αφήνω να ψηθούν άλλα 15 λεπτά. Τα τελευταία 5 λεπτά γυρνώ το φούρνο στο grill για να ξεροψηθούν.
Φτιάχνω τη σος γιαουρτιού αναμιγνύοντας καλά όλα τα υλικά. Σερβίρω τα μπιφτέκια βάζοντας πάνω από το καθένα 2 κουταλιές της σούπας από τη σος γιαουρτιού. Συνοδεύω με δροσερή πράσινη σαλάτα.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr