500γρ μανιτάρια πλευρώτους
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Για τη σος μπαλσάμικου
4 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
3 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Καθαρίστε καλά τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανάκι. Κόψτε το χοντρό μέρος της βάσης. Αλείψτε τα με ελαιόλαδο και απλώστε σε ένα ταψί. Αλατοπιπερώστε καλά, πασπαλίστε με ρίγανη και με το σκόρδο σε σκόνη (και από τις δυο πλευρές). Ψήστε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
Βάλτε σε ένα μεγάλο ποτήρι τα υλικά για τη σος εκτός από το ελαιόλαδο και χτυπήστε καλά με το μιξεράκι του καφέ. Όταν λιώσει τελείως το μέλι προσθέστε και το ελαιόλαδο και χτυπήστε και πάλι μέχρι να πήξει η σος.
Σερβίρετε βάζοντας τα μανιτάρια σε μια πιατέλα, περιχύστε με τη σος και πασπαλίστε με τον φρέσκο μαϊντανό.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr