Το κουνουπίδι έχει γλυκιά, γαλατώδη γεύση. Η διαφορά του με τα υπόλοιπα κραμβοειδή (πχ μπρόκολο, λάχανο) είναι η απουσία χλωροφύλλης και αυτός είναι ο λόγος που το κουνουπίδι έχει λευκό αντί για πράσινο χρώμα.
Το κουνουπίδι το συναντούμε από τα αρχαία χρόνια, στην περιοχή της Ασίας, αν και τότε έμοιαζε περισσότερο με λαχανίδα. Από τότε άλλαξε πολλές φορές εμφανισιακά μέχρι να καταλήξει στη σημερινή του μορφή. Με τη σημερινή του μορφή επανεμφανίστηκε στην Ιταλία και στην Τουρκία, ενώ έγινε πολύ αγαπητό στη Γαλλία στα μέσα του 16ου αιώνα. Μετά καλλιεργήθηκε στη Βόρεια Ευρώπη, ενώ σήμερα καλλιεργείται εντατικά στις ΗΠΑ, στη Γαλλία, την Ινδία και την Κίνα.
Το κουνουπίδι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και βιταμίνη Κ, καθώς και φυλλικό οξύ. Τα οφέλη της κατανάλωσής του είναι ίδια με αυτά των κραμβοειδών λαχανικών (λάχανο, μπρόκολο) και αφορούν στην προστασία που παρέχει ενάντια στον καρκίνο και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr
Διαβάστε επίσης:
Μπρόκολο: Το λαχανικό που τονώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα
Λάχανο: Η διατροφική του αξία και τα οφέλη κατανάλωσής του