Υλικά για 6-8 άτομα
500γρ φασόλια χάντρες
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε πολύ λεπτές ροδέλες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό
χυμός 1 λεμονιού
2 δαφνόφυλλα
2 κουταλιές της σούπας μέλι
αλάτι, πιπέρι
Για τη σος (βινεγκρέτ):
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
χυμός 1 πορτοκαλιού (μισό φλιτζάνι)
Εκτέλεση
Βράζετε τις χάντρες μαζί με 2 δαφνόφυλλα, το σκόρδο, 2 κουταλιές της σούπας μέλι και προς το τέλος ρίχνετε και αλάτι και πιπέρι. Αφαιρείτε το σκόρδο και τη δάφνη και στραγγίζετε τις χάντρες.
Τις βάζετε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύετε καλά. Σε ένα ποτήρι βάζετε τα υλικά για τη σος και χτυπάτε καλά με μιξεράκι του φραπέ. Ρίχνετε τη σος στη σαλάτα σας και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο ώστε να παγώσει καλά και να μαριναριστεί (περίπου 3 ώρες).
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr