Ασιάτικη σαλάτα με κοτόπουλο και νούντλς

new8_5386869_blog.jpg

Υλικά (για 4 μερίδες)

500γρ νούντλς
30γρ λιωμένη φυτική μαργαρίνη
65γρ ηλιόσποροι
70γρ κουκουναρόσποροι ή 50γρ κάσιους
5 φρέσκα κρεμμύδια
200γρ στήθος κοτόπουλο κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια
120γρ καρύδια
50γρ καλαμπόκι κονσέρβας
120ml ελαιόλαδο
60ml ξύδι μπαλσάμικο
15ml σάλτσα σόγιας
50γρ λευκή ζάχαρη
15ml χυμός λεμόνι

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Έτοιμο σε 25 λεπτά

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 350 βαθμούς C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα νούντλς με τους ηλιόσπορους, τους κουκουναρόσπορους (ή τα κάσιους) και τα καρύδια μαζί με το λιωμένο βούτυρο.
Βράστε για 7 με 10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι ψηθούν. Κατεβάστε το μίγμα από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει λίγο.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε μαζί το μίγμα με τα νούντλς, τα φρέσκα κρεμμύδια, το κοτόπουλο και τον αρακά.
Προετοιμάστε την σως ανακατεύοντας λάδι, ξύδι, ζάχαρη και χυμό λεμόνι. Περιχύστε το πάνω στην σαλάτα και ανακατέψτε ομοιόμορφα. Σερβίρετε αμέσως ή τοποθετήστε πρώτα την σαλάτα στο ψυγείο για κρυώσει για μερικά λεπτά.

Ενεργειακή αξία ανά μερίδα: 375 Kcal
Λιπαρά: 14,2gr

Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου

Κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος, MSc, MBA, SRD