Τυροπιτάκια κουρού

_MG_8801.jpg

Τι έχουμε:

 

Για τη ζύμη:

1 κιλό αλεύρι

750 γραμ. Βιτάμ Κλασικό

2 αβγά

2 φακελάκια μαγιά

1 κουταλάκι μπέικιν-πάουντερ

1/2 φλιτζ. κρύο νερό

1 κουταλάκι αλάτι

Για την κρέμα:

 

1/2 λίτρο γάλα

100 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό

1/2 κιλό φέτα θρυμματισμένη

1 αβγό

στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι

στη μύτη από το κουταλάκι πιπέρι

2 κουταλιές Βιτάμ Soft για το ταψί

 

 

 

 

 

Τι κάνουμε:

 

 

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν-πάουντερ, το αλάτι και διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό.

 

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το Βιτάμ Κλασικό με το ένα αβγό έως ότου ενωθούν, προσθέτουμε το νερό λίγο-λίγο, τη διαλυμένη μαγιά, το μείγμα με το αλεύρι και πλάθουμε, έως ότου γίνουν μαλακή ζύμη.

Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.

 

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, προσθέτουμε το αβγό, το αλάτι, το πιπέρι, ανακατεύουμε και μόλις το γάλα αρχίσει να φουσκώνει, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνουν κρέμα.

 

wraperΚατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την φέτα και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

 

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την πλάθουμε πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σε μπαστούνι και την κόβουμε σε ίσα κομματάκια, στο μέγεθος που θέλουμε.

 

Ανοίγουμε με τα χέρια μας κάθε κομματάκι σε στρογγυλό σχήμα, βάζουμε στο κέντρο κάθε κομματιού μια κουταλιά από τη γέμιση, διπλώνουμε το φύλλο, ώστε να πάρει σχήμα μισοφέγγαρου και πατάμε τις άκρες, ώστε να κολλήσουν καλά.

 

Βάζουμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί αλειμμένο με Βιτάμ Soft, τα αλείφουμε με το δεύτερο αβγό ελαφρά χτυπημένο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 1/2 ώρα