Φριτάτα με λαχανικά

_MG_0243.jpg

Τι έχουμε:

2 πατάτες

5 κουταλιές Βιτάμ Culinesse.

4 αβγά φρέσκα

100 γραμ. φέτα θρυμματισμένη

1/2 φλιτζ. γάλα

1 ντομάτα

1 κολοκυθάκι

1 πιπεριά

1 σκελίδα σκόρδο

1 κρεμμύδι

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το γαρνίρισμα

ροδέλες πιπεριάς

 

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τις πατάτες με την φλούδα τους, τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, για περίπου 40 λεπτά.

Τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε φέτες, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις περιχύνουμε με 3 κουταλιές από το Βιτάμ, λιωμένο.

Πλένουμε τα λαχανικά, τα σκουπίζουμε και κόβουμε το κολοκυθάκι σε φέτες, την πιπεριά σε λωρίδες και την ντομάτα σε κύβους.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, κατάλληλο για φούρνο, λιώνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ, ρίχνουμε το σκόρδο, σπασμένο, το αφήνουμε για 1 λεπτό και το αφαιρούμε.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, προσθέτουμε τα λαχανικά, τις φέτες της πατάτας και ανακατεύουμε ελαφρά για 1-2 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, τη φέτα, το πιπέρι, το γάλα, το αλάτι, τα χτυπάμε καλά, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και το κουνάμε, ώστε να απλωθούν ομοιόμορφα σε όλη τη επιφάνεια.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι με αλουμινόχαρτο, αφήνουμε να δέσει η ομελέτα, το ξεσκεπάζουμε και το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για 4-5 λεπτά, έως ότου γκρατιναριστεί η ομελέτα.

Σερβίρουμε την φριτάτα γαρνιρισμένη με ροδέλες πιπεριάς.