Τοματόσουπα με κόκκινα φασόλια

new11_Studio Images 0046.jpg
Υλικά (Μερίδες συνταγής 4)
 
1,5 kg τομάτες ψιλοκομμένες
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3  κουταλιές σούπας ξύδι
1 κουταλιά γλυκού μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κούπες μαγειρεμένα κόκκινα φασόλια
1 κούπα σέληνο-άνιθο
Αλάτι και πιπέρι μαύρο
 
Εκτέλεση
 
Τοποθετείτε σε ένα μεγάλο ταψί τις ντομάτες και από πάνω σκορπίστε το σκόρδο, το ξύδι και ζάχαρη. Ψήστε το για 25-35 λεπτά στους 375°F. Στη συνέχεια σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέστε τα φασόλια και συνεχίστε για 2-3 λεπτά το ψήσιμο. Σε αυτό το μίγμα ανακατέψτε και την ψημένη ντομάτα. Αφήστε το να βράσει για 10-15 λεπτά. Συγχρόνως προσθέτετε αλάτι και πιπέρι δοκιμάζοντας.
 
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
  
Μερίδα:  1/4  συνταγής
Θερμίδες:  150 kcal
Πρωτεΐνη: 5 γρ.
Υδατάνθρακες: 16 γρ.
Λίπος: 9 γρ.
Φυτικές  Ίνες:  3 γρ.
 
Πηγή: www.dietstories.gr