Σπαγγέτι Σικελίας

new11_4904385_blog.jpg

Υλικά (Μερίδες συνταγής 4)

250 γρ.  σπαγγέτι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο τεμμαχισμένες
50 γρ. φιλέτα αντζούγιας τεμμαχισμένα
½ κούπα τρίμματα ψωμιού
½ κούπα φρεσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές σούπας παρμεζάνα
αλάτι

Εκτέλεση

Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά μαγειρεμένα al dente. Σε αντικολλητικό σκεύος κάψτε το ελαιόλαδο και προσθέστε το σκόρδο και τις αντζούγιες σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. Ρίξτε τα τρίμματα ψωμιού, το μαϊντανό, το πιπέρι, το αλάτι και σβήστε τη φωτιά. Αναμείξτε τη σπαγγέτι με τη σως και προσθέστε την παρμεζάνα.

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

 

Μερίδα:  ¼ συνταγής
Θερμίδες: 433 kcal
Πρωτεΐνη: 14 γρ.
Υδατάνθρακες: 58 γρ.
Λίπος: 11,4 γρ.
Φυτικές  Ίνες: 2 γρ.

 

Πηγή: www.dietstories.gr