Υλικά (Μερίδες συνταγής 6)
8 κούπες σπανάκι φρέσκο
2 κούπες φρέσκα ψιλοκομμένα μανιτάρια
¼ κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας φρέσκος χυμός λεμονιού
2 κουταλιές σούπας μπαλσάμικο
1 κουταλιά γλυκού μέλι
2 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
½ κουταλιά γλυκού πάπρικα
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό σκεύος σωτάρετε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά. Σε ένα μπωλ αναμείξτε το μπαλσάμικο, το μέλι, το χυμό λεμονιού και την πάπρικα. Βάλτε το σπανάκι και την παρμεζάνα σε ένα μπωλ στο οποίο προσθέστε τα σωταρισμένα μανιτάρια. Τέλος, περιχύστε τη σαλάτα με τη σως μπαλσάμικου που παρασκευάσατε παραπάνω.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
Μερίδα: 1/6 συνταγής
Θερμίδες: 121 kcal
Πρωτεΐνη:
Υδατάνθρακες:
Λίπος:
Φυτικές Ίνες:
Πηγή: www.dietstories.gr