Ριζότο με πιπεριές

new10_6620213_s.jpg

Υλικά (Μερίδες συνταγής 4)

200 γρ. καστανό ρύζι ωμό
400 ml ζωμός λαχανικών
200 γρ. πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, πορτοκαλί)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι και μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ματσάκι βασιλικός
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράστε το ζωμό λαχανικών με το κρεμμύδι και προσθέστε το ρύζι. Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί πλήρως ο ζωμός λαχανικών. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Ψιλοκόψτε τις πιπεριές και ανακατέψτε τις με το ρύζι. Τοποθετήστε το μείγμα σε σκεύος και προσθέστε 1 κουταλιά σούπας ελαιολάδου. Τοποθετήστε το σκεύος στο φούρνο και αφήστε το για περίπου 15 λεπτά. Με τη 1 κουταλιά σούπας ελαιολάδου σοτάρετε το βασιλικό για 10 λεπτά και πασπαλίστε το ριζότο μόλις είναι έτοιμο.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Μερίδα:  ¼ συνταγής
Θερμίδες: 303 kcal
Πρωτεΐνη:  8 γρ.
Υδατάνθρακες: 48,5 γρ.
Λίπος: 9 γρ.
Φυτικές  Ίνες: 2,4 γρ.

Πηγή: www.dietstories.gr