Υλικά (Μερίδες συνταγής 8)
8 ψωμάκια για μπέργκερ
450 γρ. φασόλια χάντρες βρασμένα και πολτοποιημένα
¼ κούπας βρώμη
¼ κούπας δημητριακά βρώμης
1 κούπα βρασμένο καστανό ρύζι
5 κουταλιές σούπας Barbecue sauce
1 κουταλιά γλυκού ταμπάσκο
8 ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
½ κουταλιά γλυκού αλάτι
1/3 κούπας ψιλοκομμένο σέλινο
½ κουταλιά γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
3/4 κουταλιάς γλυκού σκόνη σκόρδου
½ κουταλιά γλυκού πάπρικα
1½ κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό σκεύος τοποθετείστε τα αλεσμένα φασόλια, το βασιλικό, το βρασμένο ρύζι, τη βρώμη, τα δημητριακά βρώμης και αφήστε τα μέχρι να ξεραθούν. Εν συνεχεία ρίξτε το αλάτι και τα μπαχαρικά. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και φτιάξτε μπιφτέκια από το μείγμα φασολιών και τοποθετήστε τα στο ελαιόλαδο για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Φτιάξτε τα μπέργκερς και σερβίρετε τα με φρέσκα λαχανικά εποχής.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
Μερίδα: 1/8 συνταγής
Θερμίδες: 322 kcal
Πρωτεΐνη:
Υδατάνθρακες:
Λίπος:
Φυτικές Ίνες:
Πηγή: www.dietstories.gr