Υλικά (Μερίδες συνταγής 5)
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι
½ κούπα σέλινο ψιλοκομμένο
½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ κούπες γάλα 1,5%
4 κούπες βραστή γαλοπούλα ψιλοκομμένη
130 γρ. μανιτάρια κονσέρβας (χωρίς το ζωμό)
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά πορτοκαλί ψιλοκομμένη
150 γρ. αρακάς
Αλάτι
Φρέσκοτριμμένο πιπέρι
½ κρεμμύδι
½ κούπα σέλινο ψιλοκομμένο
½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ κούπες γάλα 1,5%
4 κούπες βραστή γαλοπούλα ψιλοκομμένη
130 γρ. μανιτάρια κονσέρβας (χωρίς το ζωμό)
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά πορτοκαλί ψιλοκομμένη
150 γρ. αρακάς
Αλάτι
Φρέσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό σκεύος τσιγαρίστε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια ρίξτε στο σκεύος τα κομμάτια γαλοπούλας, τα μανιτάρια, τις πιπεριές, τον αρακά, το σέλινο (τα λαχανικά μπορείτε να τα έχετε πασπαλίσει από πριν με λίγο αλεύρι) και μετά από λίγα λεπτά ρίξτε και το γάλα. Βγάλτε το μείγμα από τη φωτιά μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
Μερίδα: 1/5 Συνταγής
Θερμίδες: 402 kcal
Πρωτεΐνη:39 γρ.
Υδατάνθρακες:20 γρ.
Λίπος:18 γρ.
Φυτικές Ίνες:3 γρ.
Θερμίδες: 402 kcal
Πρωτεΐνη:
Υδατάνθρακες:
Λίπος:
Φυτικές Ίνες:
Πηγή: www.dietstories.gr