Μανιτάρια γεμιστά με μοτσαρέλα

new10_gemistamanitaria.JPG
Υλικά (Μερίδες συνταγής 4)
 

400 γρ. μεγάλα μανιτάρια (τύπου Πόρτο Μπέλο)
200 γρ. ημίπαχη μοτσαρέλα
1 κουταλιά γλυκού τριμμένο σκόρδο
2 τριμμένες φρυγανιές
Αλάτι και μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
 
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Ξεφλουδίστε το πάνω μέρος των μανιταριών (μην τα πλύνετε, αν θέλετε περάστε τα με ένα βρεγμένο πανάκι). Κόψτε τα κοτσάνια των μανιταριών και κρατήστε τα στην άκρη. Με ένα κουταλάκι αφαιρέστε το εσωτερικό των μανιταριών (μαύρο μέρος) και πετάξτε το. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κοτσανάκια που κρατήσατε και αναμίξτε τα με τις τριμμένες φρυγανιές, το σκόρδο και τη μοτσαρέλα. Τοποθετήστε τα μανιτάρια σε λαδόκολλα σε ένα ταψί και προσθέστε το ελαιόλαδο. Γεμίστε τα μανιτάρια με το μείγμα μοτσαρέλας και τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και αφήστε το για περίπου 20 λεπτά. 
 
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
 
Μερίδα:  ¼ συνταγής
Θερμίδες: 135 kcal
Πρωτεΐνη:  9 γρ.
Υδατάνθρακες: 4,5 γρ.
Λίπος: 10 γρ.
Φυτικές  Ίνες: 0,9 γρ.

Πηγή: www.dietstories.gr

dietup TIP: Μπορείτε να κάνετε πολλές διαφορετικές γεμίσεις για τα μανιτάρια σας, όπως με φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα-βασιλικό-σκόνη σκόρδου-φέτα ή φρέσκια ντομάτα-ψιλοκομμένο κρεμμύδι-φέτες γαλοπούλας-τυρί κρέμα light και πολλά ακόμη! Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και εκμεταλευτείτε αυτό το πεντανόστιμο και σούπερ διαιτητικό τρόφιμο!