Υλικά (6 μερίδες)
2 πορτοκάλια
3 λάιμ
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
600 γρ. καθαρισμένες γαρίδες
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
Αλάτι και φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μίξερ αναμείξτε το χυμό των πορτοκαλιών και των λάιμ καθώς και τις φλούδες τους με το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Περιχύστε με το μείγμα αυτό τις γαρίδες και αφήστε τις να μαριναριστούν για 30 λεπτά. Σε αντικολλητικό σκεύος μαγειρέψτε τις γαρίδες σε σχετικά υψηλή θερμοκρασία για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά προσθέτοντας προοδευτικά τη σως στην οποία τις μαρινάρατε. Πασπαλίστε με φρέσκο μαϊντανό.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
Μερίδα: 1/6 συνταγής
Θερμίδες: 200 kcal
Πρωτεΐνη:
Υδατάνθρακες:
Λίπος: 6,7 γρ.
Φυτικές Ίνες:
Πηγή: www.dietstories.gr