Υλικά (Μερίδες συνταγής 8)
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κούπες ψιλοκομμένα καρότα
100 γρ. βραστή γαλοπούλα
2 φρέσκιες τομάτες
1 κουταλιά σούπας σκόνη κάρρυ
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
2 κούπες ωμές φακές
2 κύβοι λαχανικών
1 κουταλιά σούπας σκόνη chilli
2 κουταλάκια γλυκού φρέσκος ψιλοκομμένο δυόσμος
Αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε κασταρόλα σωτάρετε για 5-6 λεπτά το κρεμμύδι και τα καρότα με το ελαιόλαδο. Προσθέστε τη γαλοπούλα, τις φακές, τη τομάτα, τους κύβους λαχανικών το κάρρυ και το σκόρδο. Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τα συστατικά να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να είναι έτοιμες οι φακές. Προσθέστε στο τέλος το δυόσμο και τη σως chilli και ανακατέψτε.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
Μερίδα: 1/8 Συνταγής
Θερμίδες: 206 kcal
Πρωτεΐνη:
Υδατάνθρακες:
Λίπος:
Φυτικές Ίνες:
Πηγή: www.dietstories.gr