Χαλβάς σιμιγδαλένιος με λίγες θερμίδες

new19_halvas2.jpg
Υλικά (Μερίδες Συνταγής 10)
   
2/3 κούπας ελαιόλαδο 

1½  κούπες χοντρό σιμιγδάλι 
2 κούπες καστανή ζάχαρη 

4 κούπες νερό 

1 ξύλο κανέλας  

10 καρφιά γαρίφαλο

Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού 

Κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα

  

Εκτέλεση
   
Βάζουμε το νερό σε ένα σκεύος, διαλύουμε την ζάχαρη, προσθέτουμε τα γαρίφαλα, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις το σιμιγδάλι καβουρντιστεί ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη, ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά περίπου και σβήνουμε την φωτιά. Σκεπάζουμε με χαρτί κουζίνας την κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα για άλλα 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
   
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
     

Μερίδα:  1/10  συνταγής
Θερμίδες:  280 kcal

Πρωτεΐνη: 2 γρ.
Υδατάνθρακες: 28 γρ.
Λίπος: 18 γρ.
Φυτικές  Ίνες: 0 γρ.
  

Πηγή: www.dietstories.gr