Υλικά
2 φύλλα κουρού
400γρ τυριά τριμμένα (κίτρινα τυριά χαμηλά σε λιπαρά, φέτα, ανθότυρο)
2 αυγά
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα χαμηλών λιπαρών
2 κουταλάκια του γλυκού μαργαρίνη
δυόσμος, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Αφήνουμε τα φύλλα κουρού να ξεπαγώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αλείφουμε το κάτω μέρος ενός ταψιού (ή πυρέξ) με ένα κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη, και στη συνέχεια στρώνουμε από πάνω το ένα φύλλο κουρού. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά τα τριμμένα τυριά που έχουμε επιλέξει να βάλουμε στην τυρόπιτά μας, το γάλα, τα αυγά, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε το μίγμα αυτό μέσα στο ταψί μας, και τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο κουρού. Αλείφουμε το φύλλο με ένα κουταλάκι μαργαρίνη. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την τυρόπιτα σε μερίδες και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα της.
TIP: Τα φύλλα κουρού (και γενικά όλα τα φύλλα και ζύμες για πίτες) δυστυχώς έχουν πολλές θερμίδες. Ένα φύλλο κουρού έχει περίπου 1000 θερμίδες! Αν θέλουμε λοιπόν να κάνουμε την τυρόπιτά μας ακόμα πιο light μπορούμε να την αφήσουμε ξεσκέπαστη! Ακολουθούμε όλα τα άλλα βήματα κανονικά, και παραλείπουμε στο τέλος να βάλουμε το δεύτερο φύλλο κουρού! Γίνεται εξίσου νόστιμη και με λιγότερες θερμίδες!